† Ką aš mačiau TEISME †

Šiais rašinukais pabandysiu nors minimaliai apšviesti prieblandoje skendinčią Lietuvos teismų praktiką. 2015-02-24

3 responses to this post.

  1. Posted by Alfonsas on 2015.06.08 at 23:55

    LR Konstitucijos 109 str. nurodo, kad teisingumą LR-je vykdo tik teismai, bet vykdymo funkcijas atlieka tuose teismuose dirbantys teisėjai. Tai kas tą teisingumą atlieka, jei ne teisėjai? Teisėjas, tai žmogus turintis tas pareigas, bet žmonės nėra vienodai tobuli. Vieni savo pareigas atlieka sąžiningai, o kiti prisidengdami savo vidiniu įsitikinimu priima nutartis, sprendimus neatitinkančius CPK, CK, bei kitų norminių aktų, matomai kažkam turi padaryti gerą, o kitą pusę nepagrįstai nuskriausti. Tai kur tas vadinamas Teismų teisingumas????? Tai patyriau Šiauliuose Teismų “teisingumą“ nuo 2003.03.21 d., norėdamas atkurti nuosavybę į žemę natūra. Iki šio laiko teismų maratonas nesibaigė dėka Teismų teisingumo. Net galėčiau nurodyti teisėjus kurie atlieka “teisingumą“ Teismo vardu.
    Alfonsas- turintis teisininko kvalifikaciją, bet ne universitetinis išsilavinimas.

    Atsakyti

    • Gerbiamas Alfonsai, Jūsų komentaras be jokio mano įvadinio rašinėlio, labai netikėtas. Bet ir pagirtinas…
      Sakote galėtumėte nurodyti teisėjus Šiauliuose? Aš taip pat, bet Vilniuje. Mano įvairiose bylose dėl Palangos, Plungės ir Kauno žemių, Lietuvos Vyriausiajame administraciniame teisme nuolatos dalyvavo teisėjas Laimutis ALECHNAVIČIUS. Deja, tai nebuvo mano angelas sargas, o jo priimami sprendimai, žiūrint mano akimis, visada buvo ženkliai nukreipti prieš mano nuosavybės teisingą atstatymą. Ir, ko gero, ne tik mano. Esu skaitęs keletą bylų, kur analogiškose “konvulsijose“ kaip ir aš, buvo kiti pretendentai į nuosavybės teisingą atstatymą… Kartą bandžiau pareikšti nušalinimą šiam teisėjui, tačiau jis to nepadarė. Suprantama, juk tai, kaip ir viskas kitkas yra teisėjų valioje.

      Atsakyti

  2. Posted by Alfonsas on 2015.07.04 at 13:42

    Gerai žinoma, kad yra nesąžiningų teisėjų, kurie prisidengdami “savo vidiniu įsitikinimu“ priima teisiškai nepagrįstas nutartis, sprendimus. Pav. Šiaulių apylinkės teismo teisėja Aldona Monstavičienė priėmė nutartį per vieną teismo posėdį, kurio pasekmes panaikinti prireikė apie 11 metų. Kitą, to paties teismo teisėją Arvydą Martinavičių irgi pavedė “vidinis įsitikinimas“ be teisinio pagrindo priėmė sprendimą, kuri panaikinti irgi reikėjo nemažai teismų procesų atlikti. Nagrinėjo jo veiksmus Teisėjų taryba- pripažino, kad viskas gerai, po kurio laiko tapo Šiaulių Apygardos administracinio teismo teisėju.
    Tuose bylose dalyvavo ir Regina Agota Gutauskienė – kolegijos p-kė (Šiaulių apygardos teismas), kuri palaikė nepagrįstas nutartis. Kitoje byloje išsidirbinėjo, tikrąja žodžio prasme buvusi Šiaulių apylinkės teismo teisėja Virginija Kazlauskienė. Tai labiausiai “pasižymėja“ teisėjai. Visuose instansijuose nagrinėjo mano bylas. Tai kam dirba tokie teisėjai?
    Yra ir sąžiningų teisėjų, gal tik mano atveju, kuriuos galima įvardinti, kad pagarbos verti, nors ir sprendimas ne visai tenkindavo, bet sąžiningai išžiūrėtas buvo.
    Kiek supratau, per 12 bylinėjimosi metų, kai kuriems advokatams teisėjai daro nepagrįstų nuolaidų, dėl to bylos ir užsitęsia ilgai.
    Apie teisėjus ir jų veiksmus teismo posėdžio metu galima būtų ir romaną sukurti
    Alfonsas

    Atsakyti

Parašykite komentarą